SARAH'S CORNER

Gezond mooi ... schoonheid van binnenuit !

woensdag 2 september 2015

Je bent wat je eet en Wat je eet heeft effect op je huid.
Citroen 1 van mijn favoriete citrusvruchten!
Ik combineer het elke ochtend met Floradix.
Omdat ik altijd last heb van ijzer te kort drink ik Floradix, omdat dit geen lekkere smaak heeft combineer ik het met vers geperste citroen en de andere helft meng ik het met een grote mok warm water.
Je kan ook honing toevoegen. Ideaal als je last hebt van een opgeblazen gevoel, of als je wilt afvallen, en een mooi stralend huid wilt bevorderen.
Het is tevens een mooie start van je dag.
Citroen stimuleert je lever waardoor je lichaam vetten makkelijker kan verteren, ook rekent citroen zuur af met opgestapelde gifstoffen en honing heeft een ontgiftende werking. Een natuurlijke detox voor je lichaam om het te zuiveren.


Ook is het ideaal voor je stoelgang, je krijgt energie en last but not least het werkt als een natuurlijke ontstresser. Je huid krijgt een boost door de zuiverde werking dat het op je darmen, bloed heeft. Ook draagt het bij de hertel van de collageen eigenschappen van je huid door de combinatie van vitamine C + E. Het heeft ook wel een nadeel want citroen / citroenwater is slecht voor je tanden het tast je glazuur aan. Mocht je net als mij daar geen afscheid van kunnen nemen ... misschien is door een rietje drinken een optie? Of na afloop je tanden poetsen.

ice cubes

Heb je zomers liever een koud glas water met een fris smaakje, dan kan je verschillende fruitsoorten persen en invriezen tot een ijsklontje en dat in je glas water doen. Het ziet er niet alleen mooi en sierlijk uit maar het bespaart je qua kosten en is erg gezond voor je! Beter dan allerlei vries drankjes en sportdrankjes die vol met verborgen suikers zitten.

Aloë vera gel / sap

Sinds 3 weken ben ik in aanraking gekomen met Aloë Vera gel.
Ik wist dat het voor uitwendige gebruik een helende werking heeft want Alexander de Grote gebruikte na het slagveld om zijn wonden te verzorgen . Eigenlijk is het een eeuwen oude plant dat in veel culturen wordt gebruikt. Maar ik wist tot kort niet dat je het ook inwendig kan gebruiken. Het werkt dan van binnen uit. Mensen vergeten dat de basis van je gezondheid en je uitstraling en je huid van binnen uit begint. Het is een ongoing processes.

De aloë vera gel helpt daarbij. Het is geen wonder middel maar een hulp middel.
Pure gestabiliseerde aloë vera gel met 200 verschillende bouwstoffen. Helpt de immuniteit te verhogen, stimuleert de spijsvertering en zorgt voor een fitter gevoel. Ik verkoop deze gel sinds 3 weken nu ook via mijn webshop. De meest voorliggende reden waarom ze het in eerste instantie aanschaffen is i.v.m. darm en ontlasting problemen.
Maar het doet meer dan dat namelijk:

• Helpen bij huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis;
• Het heeft een antiveroudering eigenschappen
• Helpt insectenbeten, kleine brandwonden en zonbeschadiging te genezen;
• Het kalmeert de huid en helpt huidirritaties te verminderen;
• Ook heeft het een antischimmel, antivirale en antibacteriële eigenschappen..

Nadeel

Je kan het tijdens je zwangerschap en of als je borstvoeding geeft niet gebruiken. I.v.m. de gifstoffen en de afvalstoffen die vrijkomen uit je lichaam, kan dat negatieve effect hebben voor je ongeboren kindje en of baby tijdens de borstvoeding.
Een andere side effect is dat In Aloë Vera sap zitten antrachinonen en deze hebben een prikkelend effect op de darmwand, goed voor als je last hebt van harde ontlasting en moeilijke stoel gang maar het heeft ook effect op de spieren van de baarmoeder.
Deze prikkelingen hebben een laxerend effect, maar ook een vruchtwater afdrijvend effect.
Daarom wordt het afgeraden om Aloë Vera sap te drinken tijdens de zwangerschap of wanneer je zwanger wilt worden.

Wat is jouw beautyfood en of beauty-geheim?

Author : s. sarahs
0 people have voted
Cast your vote
NIEW

Probeer onze   INSTAT RELIEF oogmasker
- Zit u uren achter een scherm.
- Heeft u last van hoofdpijn aan het einde van de dag?
- Heeft u last van droge ogen?
- Heeft u steeds vaker last van pijnlijke en vermoeide ogen?
- Heeft u zo danig last van u ogen dat u problemen ondervindt met lenzen dragen?