SARAH'S CORNER

Jouw lichaam .. .jouw gezondheid! +GRATIS een gezond en lekker weekmenu.

maandag 30 november 2015

Draai de klok terug en zie er jaren jonger uit !!
Nog niet zo heel lang geleden ben ik begonnen aan een nieuwe samenwerking.
Een samenwerking met Forever Living Products. Zij hebben een heel leuke assortiment met de focus op health and beauty. 

Afgelopen maand had ik een vergadering. We bespraken de voordelen van de producten en hoe we andere kunnen informeren en helpen. Ik leer hier veel van waardoor ik ook veel mensen kan helpen en dat geeft mij een lekker gevoel.
Tijdens deze vergadering dacht ik waarom weten we dat niet allemaal?!
Er zijn zoveel klachten die opgelost kunnen worden zonder chemische middelen. Ik wil dan ook graag mijn kennis met jullie delen.
Dit stuk gaat over je lichaam en het eten dat je binnen krijgt.
Ik bespreek de klachten en de symptomen. Door naar je lichaam te luisteren kan je het heft weer in handen nemen.
Uiteindelijk draait alles om hoe je van binnen voelt!

We hebben het druk en vaak eten we niet omdat we honger hebben, maar uit stress. Dit heeft veel invloed op je gezondheid. Vaak weten we niet eens wat we binnen krijgen. Denk aan alle fastfood en kant en klaar maaltijden. En je lichaam met name je lever moet al het voedsel maar allemaal filteren. De lever kan je zien als een filter. Je lever zuivert het lichaam van gifstoffen en houdt het bloed schoon. De basis voor een optimale gezondheid.
Maar op een gegeven moment is je lichaam overspoeld met gifstoffen en afvalstoffen.
Gevolg is dat je lever het niet meer aan kan waardoor je lichaam vetcellen creëert en deze worden definitief opgeslagen. Resultaat is dat lever zijn ontgiftende werking niet meer goed kan uitvoeren en je zult vaker moe en futloos zijn. Ook zal gewichtstoename een rol gaan spelen. Waardoor je poging tot gewichtsverlies bijna onmogelijk wordt gemaakt. Deze gifstoffen zullen op den duur ook je immuunsysteem overbelasten waardoor je last kunt krijgen van acne, depressie, diaree, eczeem, hoofdpijn ect…In plaats van medicijnen te gebruiken om de symptomen te bestrijden kan je beter naar je lichaam luisteren.
Verzorg je lichaam en je lever goed door je lichaam regelmatig te ontgiftende en de juiste voeding te eten.

Door het juiste voedsel te eten en je voedselpatroon aan te passen stimuleer je je lichaam zich te reinigen en je lever zal weer als een gezond orgaan gaan functioneren.
Ook is het belangrijk te weten wat je binnen krijgt. Gemaksvoedsel of kant- en klaarmaaltijden bieden niet de kwaliteit voeding aan dat je lichaam nodig heeft. Goede voeding vermindert risico op ziekten en overgewicht. Maar hoe weet je nou wat je lichaam nodig heeft? Nou dit kan je zien aan de hand van je huid en je soort ontlasting. Pak een spiegel en kijk naar je gezicht! En kijk ook af en toe naar je ontlasting! Ja je leest het goed. Door geregeld naar je ontlasting en je huid te kijken krijg je informatie over de gezondheid van je huid en van je spijsverteringsstelsel.
Straks bespreek ik waar je op kan letten. Maar eerst wil ik dit korte maar zeer informatieve filmpje met jullie delen ( helemaal onderaan tref je deze kort filmpje van 6 min aan).


                                                                             
Gezond en ongezond voedsel
Gezond eten en geen suiker betekend niet dat je alleen op fruit en salade en water moet leven.
Er zijn zoveel alternatieven. Wat ik jullie wil meegeven is dat het heel belangrijk is dat je een rijk dieet hebt. En daar mee bedoel ik een ‘’dieet’’ met verschillende voedingsstoffen.
Schrap overbodige suiker, zout en eet minder koolhydraten. Te veel of te weinig van bepaalde voedingsstoffen kunnen gevolgen hebben. Als je boodschappen gaat doen dien je eigenlijk niet veder te kijken dan de groente, vis en vlees afdeling. Bereid je eigen maaltijden voor en vergeet calorieën tellen. Gezond en bewust eten en weten wat je binnen krijgt is belangrijk. Daarom ben ik ook zo’n fan van James Duigan clean and lean boek (een Engels versie).
Het is een 14 daagse ‘’dieet boek’’. Ik heb dit boek nu al ruim 5 jaar en gebruik het regelmatig.
Een echt succesvol 'dieet' bevat geen ingewikkelde instructies en elimineert niet hele groepen voedingsmiddelen.
En dat is dan ook zijn concept. Gezond en bewust eten. Weet wat je binnen krijgt.
Ik ziet het niet als een dieet maar echt en bewust je voeding kiezen.
Zijn dieet is meer gebaseerd op gezonde keuzes maken dan heel weinig eten, waardoor je minder last hebt van een hongergevoel. Je mag bijvoorbeeld veel vlees en vis eten omdat dit voedzaam is en je energie geeft zonder dat je vet opbouwt. Daarnaast leer je om selectief te zijn in de supermarkt.
Je gaat leren om producten die alleen gebruikt worden om voedsel aantrekkelijk te maken maar je lichaam niet helpen en of voeden te vermijden.
Ik voelde mij na 5 dagen direct een stuk energieker terwijl ik mij bij andere diëten suf en futloos voel omdat ik maar heel weinig mag eten.
Hierdoor is het echt goed vol te houden zonder dat het moeite kost. Om je te helpen heeft hij verschillende handige tabelletjes voor je gemaakt waarmee je je eigen variaties kan maken. Het is echt goed vol te houden zonder dat het echt moeite kost.
Het is simpel, gezond en het werkt gewoon super goed. Het is een gezonde levensstijl en een aanrader voor iedereen die het roer om wil gooien.

Een alternatieve voor dit boek is de website van Jesse van der Velde. Hij heeft een beetje de zelfde instelling als Jeams Deacon.
Gewoon lekker gezond eten zonder te veel poespas en dit is in het Nederlands!
Hij geeft soms ook gratis e-books met gratis tips en recepten als je het even niet meer weet.
Aan het einde van deze artikels zal ik een aantal tips en links met jullie delen.Draai de klok terug en zie er jaren jonger uit !!

Hoe kan je aan je huid zien wat je tekort komt qua voeding?
De sleutel om een mooi huid en een gezond lichaam te krijgen is gezond eten.
Een 'slecht' dieet kan ons meer schade toebrengen dan we denken.
Gelukkig verteld ons lichaam wat er aan de hand is.
Zelfs dermatologen en artsen nemen dit mee in hun huidanalyse.
Hier bespreek ik wat je aan je huid kan zien en wat je tekort komt qua voeding.

Wijn gezicht:
Uitgesproken lijnen of roodheid tussen de ogen, hangende oogleden, vergrote poriën, vochtarme huid met luchtige lijnen over de wangen, rode wangen en neus, diepe nasolabiale plooien.
Al je deze kenmerken worden veroorzaakt door alcohol.
Alcohol droogt de huid uit en heeft een hoog suiker gehalte, dit schaadt het eiwit collageen.
Dit is een must voor de elastische huid! Resultaat: je krijgt sneller fijne lijntjes, rimpels, grote poriën en hangende oogleden.
Tip hou je net als mij aan; een glaasje wijn zo af en toe en drink dan 3 weken helemaal geen alcohol zodat je darmen weer in evenwicht kunnen komen.

Suiker gezicht.
Ben je een suiker ‘’verslaafde’’ dan kun je je zelf wellicht hier in vinden.
Je hebt last van lijntjes en rimpels op het voorhoofd, slappe huid onder de ogen, magere look aan het gezicht, pijnlijke pustuleuze vlekken over je gezicht, dunner worden van de huid, een grijs / pasteuze witte tint aan de huid.

Suiker zorgt er voor dat de huid verzakt en dun wordt waardoor er lijnen en rimpels voortijdig zichtbaar zijn.

Voor de darmen kan te veel suiker echt storend zijn. Het beïnvloedt de evenwicht van bacteriën in je darmen. Je zult dan acne op je schouder, gezicht en borst krijgen. En na verloop van tijd kan celvernieuwing vertragen, wat kan leidt tot een doffe huid.

Bleke huid:
Heb je een bleke huid met of donkere kringen rond je ogen dan betekend dit dat je kampt met ijzer tekort.

Fijne adertjes:
Mensen die last hebben van fijne adertjes en lijntjes rond je mond en ogen kunnen dit te danken hebben aan overmatig drinken van rode wijn. Dit kan tevens ook bij mensen voorkomen die te veel cafeïne drinken of veel pikant voedsel eten.
Vlekkerige break-out met donkere kringen rond je ogen.
Je lichaam geeft dan aan dat je intolerant bent voor een romige saus of een stukje kaas.
Typische symptomen: gezwollen oogleden, wallen en donkere kringen onder de ogen, kleine witte vlekken en stoten op de kin.

Diepe rimpels:
Dat zijn vaak rokers. Roken ontdoet je bloed van zuurstof en belemmert de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Resultaat is dat je huid sneller oud wordt.

Gluten
Veel van ons zijn gevoelig voor gluten - een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge.
Dit kan zorgen dat je gezicht er opgeblazen, ontstoken of gezwollen uit ziet.
Dit beïnvloedt de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van pigment in de huid, waardoor ouderdomsvlekken en donkere plekken op de kin ontstaan.
De reactie van je lichaam op gluten kan je immuunsysteem aantasten, het verstort het delicate evenwicht van je geslachtshormonen, dit resulteert in donker pigment op de kin.

Als je net als mij lijdt aan rosacea - een huidaandoening gekenmerkt door een rode huiduitslag over de wangen. Kan je veel verbetering bereiken wanneer je voeding waar gluten in zitten vermijdt.
Drink meer water en eet meer vezels en de wallen zullen verdwijnen, je huid wordt genormaliseerde en je jukbeenderen verschijnen weer.


Wat kun je aan je ontlasting zien en Wat zegt je stoelgang over je gezondheid?

We hadden net al besproken dat je aan de hand van je ontlasting informatie kan krijgen over je spijsverteringstelsel.
Je darmen spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering. Door de vertering van voedsel komen allerlei bruikbare voedingstoffen vrij. Deze eiwitten, vetten, suikers, vitamines en mineralen worden opgenomen in je lichaam. Ontlasting bestaat uit voedselresten die niet te verteren zijn, dode cellen afkomstig van de darmwand, galkleurstof, slijm en nog wat overgebleven water en zouten.

Maar wat zegt je stoelgang over je gezondheid? Er zijn verschillende aandoeningen die gepaard gaan met darmklachten.
Als je darmen niet goed functioneren dan kan je daar klachten van ondervinden.
Onverteerd voedsel betekend: opgeblazen gevoel en tevens kan je last hebben van winderigheid.
Als je poep plakt dan zijn je vetten niet goed verteerd en als je last hebt van losse windjes zonder stank dan zijn je koolhydraten niet goed verteerd.
Mochten je scheetjes wel stinken dan zijn je eiwitten niet goed verteerd.

Vooral klachten met het verteringsstelsel kunnen optreden zoals winderigheid, misselijkheid, darmrommelingen, buikkrampen en een opgeblazen buik.
Deze klachten kunnen allemaal voorkomen worden wanneer je lichaam over voldoende verteringsenzymen beschikt.
Wanneer we jong zijn maakt onze alvleesklier zeer hoge hoeveelheden verteringsenzymen aan. Echter naarmate we ouder worden daalt deze aanmaak van verteringsenzymen hevig. En hierdoor kunnen klachten ontstaan.
Klachten zoals futloosheid, vermoeidheid, misselijkheid maar ook tand problemen en problemen met immuunsysteem.
Dit tast ook je darmflora aan. Echter kan je dit ondersteunen met pro-biotica. Pro-biotica zijn zogenaamde goede bacteriën.
Deze goede bacteriën zorgen voor een goede darmflora, wat van belang is voor de spijsvertering, stoelgang en het immuunsysteem.
Door aloë Vera te drinken neem je eigen verantwoordelijkheid over je lichaam! Om jouw lichaam te reinigen, te voeden en vooral te voorzien van de juiste voedingsstoffen met als resultaat een fit en gezond gevoel.

Aloë Vera is een prebioticum. Een prebioticum is voeding voor de goede lichaamseigen darmflora. Helpt je klachten verminderen en zorgt dat je lichaam wel alle voedingstoffen tot zich nemt. In Aloë Vera drankjes zitten niet alleen 200 verschillende bouwstoffen maar er zitten ook verteringsenzymen in. De aloë draagt bij aan het verteren van je voedsel waardoor je klachten afnemen en je meer energie krijgt. Aloë Vera drank samen met pro-biotica zorgen voor een goede werking van de darmen en helpen bij de ontwikkeling van je immuunsysteem. Daardoor helpen deze stoffen om ziektes te voorkomen.

Om je zelf vitaal en gezond te houden dien je voor je darmen te zorgen!
Om te zien of je een goede ontlasting hebt, kun je je eigen ontlasting vergelijken met deze kaart incl. behandelmethode.
Type 4 is de ideale vorm!
Hou deze poepkaart bij de hand en maak voor je zelf een poepdagboek. Zo zie je zelf de vooruitgang en resultaat.


Nu weten we wat de vorm en de structuur van je ontlasting over je gezondheid zeggen maar de kleur van je ontlasting is net zo essentieel.
De normale ontlasting is type 4 en heeft een bruin kleur.

Mocht je een lichtbruine ontlasting hebben en je bent geen vega of vegetariër dan is er iets mis met je gal (galstenen).

Zwarte ontlasting:
Komt voor bij mensen die ijzertabletten nemen. Als je deze niet gebruikt kan dit een teken zijn dat je een bloedingen hebt aan het begin van het spijsverteringskanaal hebt. Doordat het bloed gaat stolen gaat dit vaak gepaard met heftige obstipatie. Raadpleeg in dit geval snel een huisarts omdat dit gevaarlijk voor je kan zijn.

Grijze ontlasting kan duiden op gisting in de darm / gal en slechte spijsvertering

Nu je weet wat onze huid en ontlasting vertellen over onze gezondheid, weet je waar je op kan letten.
In plaats van allerlei verschillende behandelingen ondergaan kan je beter naar je lichaam luisteren.
Luister naar de signalen van je lichaam.
Het maken van een weekmenu heeft veel voordelen. Je bespaart meer geld, verspilt minder voedsel, je zult beter uitzien en ook beter voelen en het is ook nog eens efficiënt! Dus ga aan de slag en start bij de basis.

Detox programma

Alles draait om hoe je je van binnen voelt

Mocht je een schone start willen maken, start dan met een detox programma. 

 

Er zijn verschillende soorten. Kies eentje dat het meest bij jouw past. Je hebt meer keuzen dan je denkt en je kan echt nog steeds veel dingen eten.
Je dient alleen te weten wat je binnen krijgt met de juiste hoeveelheid.

Pak het probleem bij de wortel aan. Reinig je lichaam van binnen uit.

Ik ben zelf een fan van de Forever Clean 9. Daar start ik dan ook mee.

Deze is nieuw in mijn assortiment en is een 9-daagse Detox Box om uw lichaam te reinigen van afval- en gifstoffen.
Snel en verantwoord afvallen op een fijne en gezonde manier. Hierdoor wordt je lichaam gereset en en weer in balans gebracht waardoor je makkelijker kan afvallen.

Je reinigt je lichaam, waardoor je darmen en lever even helemaal tot rust komen. Je maakt hiermee je lichaam klaar voor vetverbranding. 

Je krijgt voor 9 dagen een doos met allerlei voedingssupplementen, shakes en een recepten boekje met een begeleiden boekje waar alle informatie in staat.
De clean9 helpt je niet alleen aan een gezondere eetpatroon. Het zorgt er ook voor dat je minder grote  porties eet en het brengt je goede voedingsprincipes bij. 
Heel gezond en de kilo’s vliegen eraf!
Deze box kan je via mij bestellen. klik hier

Mocht je hiervoor willen gaan dan wil ik jou graag bijstaan! ervaring van een klant via instagram @ sarah.choice


 

Hieronder heb ik nog aantal handige links voor je. Doe je voordeel mee.

Link: 14 dagen eetplan van james Duigan. Een gezond en lekker weekmenu waarmee je gegarandeerd afvalt!

http://www.dailymail.co.uk/home/you/article-1383538/Food-The-14-day-eating-plan.html

Hieronder heb je een link met een gratis e-book met snelle en gezonde recepten. Van Jesse.

http://groenesmoothies.nl/afslankswitch


Belangrijk is dat je gelukkig , gezond en zelfverzekerd bent in je lijf. Heb geduld ook als je niet meteen verandering ziet.
Het kost tijd om een je levensstijl te herschrijven.
Hoop dat jullie het nuttig vinden deze informatie.
Heb je nog vragen of wil je je ervaringen delen?  Sharing is caring!

Liefst, Sarah


OP mijn youtube kanaal vind je ook mijn persoonlijke ervaring.!


*** ***
Author : s. sarahs
0 people have voted
Cast your vote
NIEW

Probeer onze   INSTAT RELIEF oogmasker
- Zit u uren achter een scherm.
- Heeft u last van hoofdpijn aan het einde van de dag?
- Heeft u last van droge ogen?
- Heeft u steeds vaker last van pijnlijke en vermoeide ogen?
- Heeft u zo danig last van u ogen dat u problemen ondervindt met lenzen dragen?